mandag 9. mai 2011

Coachella

En av de største musikkfestivalene i USA heter Coachella og tar plass ute i Californias ørken. Helga fra 14. til 17. april dro jeg og fire marin-kompiser av gårde med leiebil og leid teltutstyr for å oppleve herligheten. Etter Woodstock-99 (og sikkert forsterket av 9/11) ble sikkerheten på alle slike typer arrangementer betydelig trappet opp. Vi stod over en time i kø for å få bilen var gjennomsøkt, alt måtte åpnes og sees på. Greit nok, det var null glass og lite sprit rundt omkring, men de fant ikke alle ulovligheter, så røyken av hasj lå som et teppe over hele festivalområdet til enhver tid. Glemmer nok aldri den lukta.

Festivalgata vår
Det var tre kvelder med konserter, og blant høydepunktene var The Strokes, Arcade Fire, Robyn, Kings of Leon, Ratatat, Mumford and Sons, Ellie Goulding og Kanye West. Så utrolig mye bra musikk og god stemning, flinke band, og ikke minst spektakulære lysshow.

Mumford & Sons. En helt fantastisk konsert.
Lyseffekter på Beer Garden

Det var utrolig stilig å være på et så stort arrangement med så mange folk. Billettene ble utsolgt på ei uke, så det var dedikerte festivalgjengere vi menget oss med. Noe av det som var mest annerledes for min del var den intense økrenheten. Den satte igang åtte om morgenen og ga seg i sekstida på kvelden. Vi søkte ly i skyggen av bil og parasol så godt vi kunne, min yndligsplass var under bilen.


Mange folk også midt på dagen. Legg merke til artig ballong-kunst i bakgrunnen.

Konsert med Arcade Fire. Badeballer med blinkende lys inni ble sluppet over publikum. Legendarisk!
Akk. Verdt hver en dollar.