lørdag 30. april 2011

Sukkerspinn og hot dogs

Når man har det artig flyr tida fort! Her er noe av det jeg har begitt meg ut på i det siste.

Baseball kamp med San Diego Padres vs Los Angeles Dodgers, to lag som visstnok er erkefiender, var en sann amerikansk opplevelse. Regnværet kunne desverre ingen av de hamle opp med, men ikke no’ problem når det går rundt folk og selger pretzels, sukkerspinn og donuts. 
Utenfor hjemmestadion Petco Park. Petco sponset store deler av byggingen. De lager klær til kjæledyr!
Sukkerspinn! Og med fan-t-skjortene på.
Reglene var akkurat slik jeg husket de fra dødball-perioden på barneskolen.
De holdt visst på til klokka to om natta. Vi dro hjem klokka elleve da tredje forsinkelse ble satt igang.

Six Flags er en fornøyelsespark litt nord for LA med mange store berg- og dalbaner og karuseller. Vi havnet på mystisk vis fremst ved inngangporten, og en lett joggetur sparte oss lange timer i kø på de mest populære attraksjonene.

Inngangen til området. Fun fact: Berg- og dalbanen de kjører i introen til "Step by Step" finner man her. Den var artig!

Vi startet friskt og tok de tre som slengte oss høyest, fortest og raskest. Tre av åtte gikk i bakken etter dette.. Men et par timer senere var de grønne fjesene glemt og resten av den solfylte dagen kunne nytes.

"Roaring Rapids" ble en fuktig opplevelse.

Juhuuu
 
Nest amusement park på programmet var SeaWorld. Dette er en av San Diegos hovedattraksjoner, og har sjøløver, delfiner og spekkhoggere som høydepunkt. Vi var der hele dagen og gikk fra show til show. En utrolig fin og velholdt park med mange artige detaljer.

Delfinshow. Skikkelig Disney-vri over denne forestillinga.
Sjøløver er utrolig talentfulle dyr.
Et fornøyd publikum.
En litt mindre fornøyd isbjørn. Feil høydegrad kanskje?
Killer whales er litt for brutalt for ungene, så på SeaWorld heter dette dyret Shamu!
Beluga Whales. De så ut som forvokste marshmallows.
 Det er litt av hvert å finne på her i California. :)

fredag 1. april 2011

Pearl Harbor

Pearl Harbor ligger på Oahu, en time med buss utenfor Honolulu. Det vil si, ca 15min med bil, for alle amerikanske busser skal stoppe hver 200 meter. Mer om det siden.

Her var sikkerheten førsteprioritet. Og når publikum ofte er krigsveteraner er det best å være tydelig.
Det kostet penger å gå ombord i båtene og ubåtene, men film + tur ut til USS Arizona Memorial var gratis. Filmen var faktisk lærerik og overraskende objektiv, og ikke minst politisk korrekt. Men det er en tynn linje mellom å hedre soldater og å hedre krigshandlinger...

Nærmere militæret kommer jeg nok aldri til å bli.
Minneplansjer over alle vannfartøy som ble skadet eller ødelagt rundt og under andre verdenskrig. Overraskende mange sank på grunn av tekniske feil, noe marin-guttene la godt merke til.
USS Arizona Memorial. Skipet Arizona eksploderte under det Japanske angrepet, og nesten alle ombord døde. Skipet har vært et gravkammer siden den gang, og denne konstruksjonen ble bygget over vraket i 1962.

Så, over til lystigere ting..

Limosiner var et vanlig syn på Waikiki. Noen opererte som vanlige taxier til og med. Jeg tok stortsett buss:p

Waikiki by night

Idyllisk